
Gizem Başbuğa kimdir?
Okul Öncesi Öğretmenliği mezunu ve 15 yıl ‘Okul Öncesi Öğretmenliği’ yaptı. 2002-2006 yılları arasında çocuk tiyatrosunda oyunculuk ve animatörlük yaptı. Bu süreç içerisinde Yaratıcı Drama ile tanışarak 2007 yılında Ankara/Oluşum Drama Enstitüsü Yaratıcı Drama Liderliği/Eğitmenliği Sertifika Programı’na katılarak Liderlik sertifikasını aldı. Yaratıcı Dramayı hem bir dersin işlenmesinde yöntem olarak, hem de çocuk/ergen/yetişkin bireysel gelişimlerini destekleyen bağımsız bir alan olarak kullanmaya başladı. 2013 yılında gönüllü olarak başladığı TEGV’de Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı 2015 yılında Gönüllü Eğitmen oldu düşler atölyesi, daha iyi bir dünya için destek atölyeleri – katılım hakkı, insan hakları, toplumsal cinsiyet, ekoloji- drama atölyesi eğitmeni ve hala gönüllü eğitmen olarak devam etmekte. 2006 yılında Ankara’da başladığı çocuklara hikâye anlatma saatlerini 2010 Yılında Antalya anaokullarında hem yaratıcı drama hem de masal saatleri olarak devam ettirdi. 2012-2015 yılları arasında masal saatlerine ara verdi ve 2015 yılında Masal Anlatıcısı Nazlı çevik ile tanışarak hikâye anlatıcılığı eğitimleri aldı. Daha sonra çeşitli hocalarla çalışarak anlatıcılığının gelişmesini sağladı.
Ragnhild A. Mørch’den “Hikaye Anlatma Sanatı” ve “Anlatan Beden” Atölyesi
Nazlı Çevik Azazi’den “Masal Anlatıcılığı” ve “Çocuklara Nasıl Masal Anlatmalıyım?” Eğitimi,
Judith Liberman’dan “Masal Anlatıcılığı” Eğitimi,
Beyza Akyüz’den “Masal Anlatıcılığı” ve “Fraktal Kurgu Masal Yazma” Eğitimi aldı.
Yıldız Teknik Üniversitesi “Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Eğitici Eğitimi”ni de tamamlayarak bu alanda anlatı geceleri ve eğitimler düzenlemeye başladı.
2016’dan beri Ezi Masal Evi adı altında çocuk ve yetişkin masal atölyeleri/saatleri ve doğa temelli öğrenme atölyelerini sınıf dışı eğitim adı altında gerçekleştirmektedir. Orman Anokulları Eğitmeni Gaye Amus’tan 2 aşama Doğa Pedagojisi eğitimini de alarak alanda çocuklarla daha da çok derinleşmeye başladı.
2019 yılında başlattığı “Eğitimde Fırsat Eşitliği” bağış kampanyası ile imkanı olmayan okullar ve dezavantajlı bölgelere giderek çocukları masallarla buluşturmaktadır.
Antalya’nın ilk masal evini kurdu ve çeşitli anlatıcıları da davet ederek masal geceleri ve atölyeler düzenlendi.
Antalya’da 3 yıl Baküs Sahne ile ortaklaşa çalışıp çeşitli sanat atölyeleri ve oyun sahneleme üzerine çalıştıktan sonra Panda Fikir Sanat’ta Anlatı Performansı yapmakta ve Çocuk Kulübünün Koordinatörü olarak devam etmektedir.
Ayrıca bir çok okulla Yaratıcı Drama üzerine çalışmaya devam ediyor.